Meldgaard Hundepension

Til debat

Jeg har haft pension siden 1998 og bliver ofte spurgt om et prøvedøgn af kunderne, som ringer og er lidt nervøse for den første gang deres hund skal passes i en pension, så man måske kunne se om hunden trives med at være i pension. Derfor tager jeg her emnet op til debat og fortæller lidt om min erfaring til det gennem årene.!! Har I kommentarer eller andet til emnet er I velkommen til at e-maile til mig, så tager jeg gerne mere op om emnet her på hjemmesiden.!

Min mange årige erfaring fra pensionen med hunde siger mig at det ikke rigtig bringer noget for hunden med et prøve døgn...! Jeg ser det gang på gang hos hundene, i sær i sommerferieperioderne, hvor hundene ofte er i pension længere perioder af gangen og rigtig falder til, at et døgn er ikke bringer noget, da det slet ikke er nok til at hunden kan lære os, omgivelserne og vores rytmer i pensionen at kende, og jeg vil endda gå så vidt som til at sige, "hvis hunden skulle være ked af det og længes lidt efter familien i det første døgn, så husker den måske det næste gang, hvilket kan være med til, at gøre det næste besøg sværere for den"

Det er selvfølgelig individuelt fra hund til hund hvordan den opfatter det at komme i pension...! Nogen hunde går bare lige ind med "træsko på" fra den første dag og disse hunde behøver slet ikke noget prøvedøgn..! Så er der nogen hunde, som er mere sensible, og for disse hunde er det efter min erfaring en god ide med et prøve ophold (tilvænnings ophold), men på minimum 2-3 døgn og helst en uge.. Så har både hunden og vi en god chance for at lære hinanden rigtig kende og få bygget et godt og fortroligt forhold op. Hunden har på den måde også en fair chance for at finde ud af at vi faktisk er rigtig rarere og bare vil være kammerater med den, hvilket den ikke har på et døgn..

Min erfaring viser mig også at næsten alle hunde med tålmodighed, rolig omgang, samt rigtig god og kærlig pleje kan lære at blive glad for at komme i pension og blive passet. Man kan lidt sammenligne det lidt med, når ens barn skal starte i børnehaven første gang, hvor barnet kan være lidt utryg, når man aflevere det de første gange og hvor det, når det først lære pædagogerne, børnene og rytmen at kende og føler sig tryg, knap har tid til at sige farvel til mor eller far, sådan ser vi det også meget ofte med hunde...! Nogle falder til fra første dag og andre kræver bare mere tid og omsorg inden de falder til..!

Venlig hilsen Ann-Britt