Meldgaard Hundepension

Til debat

Jeg har haft pension siden 1998 og bliver ofte spurgt om et prøvedøgn af kunderne, som ringer og er lidt nervøse for den første gang deres hund skal passes i en pension, så man måske kunne se om hunden trives med at være i pension. Derfor tager jeg her emnet op til debat og fortæller lidt om min erfaring til det gennemårene.!! Har I kommentarer eller andet til emnet er I velkommen til at e-maile til mig, så tager jeg gerne mere op om emnet her på hjemmesiden.!

Min mangeårs erfaring fra pensionen med hundene, har de senereår lært mig, at et prøve døgn før en ferie giver langt mere for hundene, end jeg tidligere har troet muligt, bare det at have været her på 1-2 overnatninger, set os, set stedet og rytmen lidt an, tage hjem og bearbejde alle indtryk lidt, for så at vende tilbage og være klar til ferien, gør en meget stor forskel for hundene, da altting så ikke længere er så nyt og måske farligt, hvilket giver hunden mulighed for at falde roligere og mere afslappet til, når ferien kommer...!

Det er selvfølgelig individuelt fra hund til hund hvordan den opfatter det at komme i pension...! Nogen hunde går bare lige ind med "træsko pÅ" fra den første dag og disse hunde behøver slet ikke noget prøvedøgn..! Så er der nogen hunde, som er mere sensible, og for disse hunde er det efter min erfaring en god ide med et prøve ophold (tilvænnings ophold), men på minimum 1-2 døgn..

Gerne prøve ophold i hverdage og uden for sæsonen, så er der god tid, så både hunden og vi har en god chance for at lære hinanden rigtig kende og få bygget et godt og fortroligt forhold op.

Min erfaring viser mig også at næsten alle hunde med tÅlmodighed, rolig omgang, samt rigtig god og kærlig pleje kan lære at blive glad for at komme i pension og blive passet. Man kan lidt sammenligne det lidt med, når ens barn skal starte i børnehaven første gang, hvor barnet kan være lidt utryg, når man aflevere det de første gange og hvor det, når det først lære pædagogerne, børnene og rytmen at kende og føler sig tryg, knap har tid til at sige farvel til mor eller far, sådan ser vi det også meget ofte med hunde...! Nogle falder til fra første dag og andre kræver bare mere tid og omsorg inden de falder til..!

Venlig hilsen Ann-Britt